Ons pizzadeeg XL (260 gram) pizzadeegbollen zijn speciaal voor de gevorderde pizzabakkers! Heb je een Big Green Egg, Kamado Joe en Monolit of wat grotere pizzaoven zoals Houtoven Clementi? Dan zijn is dit het pizzadeeg waar je mooie grote pizza`s mee maakt. Perfect om te delen of gewoon om zelf van te geniet. Pizzadeeg zelf maken kost meer tijd en oefening dan je in de eerste instantie zou denken. En laten wij dat nou gewoon al voor je gedaan hebben!
Onze heerlijke pizzabollen zijn direct vers ingevroren. Met deze bollen maak je de lekkerste krokante dunne pizzabodems zoals het hoort bij een Italiaanse bodem.
Maar de deegbollen zijn ook te gebruiken voor producten zoals plaatpizza, flammkuchen, of andere broodvarianten.
Wij gebruiken ongeraffineerd Himalaya zout voor ons deeg.
Aantal: 6 stuks
Bewaren: Maximaal 6 maanden in de diepvries bewaren.
Vormen:
- Haal de deegbollen de avond van te voren uit de diepvries en laat ze rustig in de koelkast afgedekt ontdooien
- Laat de pizzabol op de dag dag je gaat bakken rustig (afgedekt) op kamertemperatuur komen (2-4 uur)
- Stook je pizzaoven of BBQ naar de gewenste temperatuur, 350-450 graden
- Laat deze minimaal 30 minuten goed doorverwarmen
- Bedek de hele pizzabol rondom met wat bloem zodat deze niet meer plakt
- Maak een aantal bollen plat tot 15-20 centimeter
- Laat de bollen minimaal 5 minuten rusten
- Pas als je de pizza wilt gaan bakken maak je deze met je handen tot de gewenste grootte
- Zorg ervoor dat je een mooie dikkere rand rondom de pizza houdt en voorkom gaten
- Gebruik alleen je handen, geen deegroller!
- Beleg met saus en ingrediënten (niet te veel en niet te nat)
- Werk snel en schiet de bodem met minimale bloem op je steen
- Bak de pizza tot hij mooi bruin kleurt
Eet smakelijk
Een XL pizzadeegbol is 260 gram.
© 2024 www.deegh.nl - Powered by Shoppagina.nl