Wij leveren al onze pizzabollen bevroren. Het allerbelangrijkste is dan ook het goed en rustig laten ontdooien van de pizzabollen voordat je er mee aan de slag gaat.
- haal de avond van te voren de benodigde pizzabollen uit de diepvries
- verpak ze per stuk in een boterhamzakje, of doe ze in een doosje met deksel en leg ze in de koelkast
- de volgende dag haal je ze een uurtje of 4 van te voren uit de koelkast en leg je ze op het aanrecht
- laat de bollen goed op kamertemperatuur komen, en voorkom uitdrogen, dus dekt ze goed af
- maak van de pizzabol pas een pizzabodem zodra je gaat bakken
- doe dit in 2 stappen: (smeer de bol goed in met bloem zodat hij niet meer plakt)
1: duw met je handen de pizzabol plat, hou een dikkere rand rondom, tot 15cm
laat rusten voor 5 minuten (dit voorkomt krimpen)
2: zodra de oven warm is en je wilt gaan bakken, maak je de pizzabodem groter tot 25-30cm, doe dit met je handen
(deze pizzabodem plakt snel aan de ondergrond dus werk snel)
- beleg deze met saus en ingrediënten en bak hem af tot hij mooi bruin kleurt!
Eet smakelijk
Een van onze favoriete pizza`s is die met zelfgemaakte truffelmascarpone en serranoham.
- maak van een pizzabol een pizzabodem
- beleg deze met een laag tomatensaus
- bak de bodem helemaal af
- smeer de warme bodem in met een dikke laag truffelmascarpone
- beleg met serranoham, kaas en top af met rucola
Eet smakelijk!
Misschien wel de lekkerste pizza is die met rauwe biefstuk! Ook deze pizza beleg je pas nadat de bodem met tomatensaus gebakken is.
- maak van een pizzabol een pizzabodem
- beleg deze met een laag tomatensaus
- bak de bodem helemaal af
- smeer bodem in met pesto
- beleg met dungesneden rauwe biefstuk, kaas, geroosterde pijnboompitten en top af met ruccola
Eet smakelijk!
© 2024 www.deegh.nl - Powered by Shoppagina.nl