Zo lekker heb je ze nog nooit gegeten, vers pizzadeeg van Deegh! Pizzadeeg zelf maken kost meer tijd en oefening dan je in de eerste instantie zou denken. En laten wij dat nou gewoon al voor je gedaan hebben!
Onze heerlijke pizzabollen zijn direct vers ingevroren. Met deze bollen maak je de lekkerste krokante dunne pizzabodems zoals het hoort bij een Italiaanse bodem.
Maar de deegbollen zijn ook te gebruiken voor producten zoals plaatpizza, flammkuchen, of andere broodvarianten.
Wij gebruiken ongeraffineerd Himalaya zout voor ons deeg.
Aantal: 6 stuks van 220 gram
Bewaren: Maximaal 6 maanden in de diepvries bewaren.
Vormen:
- Laat de deegbollen in 4-6 uur afgedekt ontdooien
- Verwarm de oven 30 minuten voor (zo heet mogelijk)
- Verwarm ook een bakplaat of pizzasteen mee
- Strooi wat bloem op je werkblad en maak de bol plat (±15cm)
- Laat de bol 5 min. rusten, vorm hem dan verder tot bodem
- Hou de rand wat dikker en voorkom gaten
- Als de bodem krimpt, geef hem dan nog eens 5 min. rust
- Leg de bodem op een pizzaschieter of bakpapier
Bakken:
- Beleg de bodem met saus en verse ingrediënten
- Niet te veel en laat natte ingrediënten eerst uitlekken
- Bak nu zo snel mogelijk, anders gaat de bodem plakken
- Leg de pizza op de hete bakplaat of pizzasteen
- Laat zo min mogelijk warmte ontsnappen
- Plaats de pizza hoog in de oven en zet ook de grill aan
- Bak de pizza tot hij mooi bruin kleurt
- Baktijd: ± 8 minuten op 250 °C. Verder: hoe heter hoe korter
Eet smakelijk
Bekijk hier een korte video voor het maken van een overheerlijke pizzabodem!
---
Wil je pizza deegbollen voor een kinderfeestje of een groter evenement bestellen en heb je daarvoor wat grotere aantallen nodig, neem dan contact met ons op. De levertijd hiervoor is meestal maar 1 week.
Eventueel huur van een pizza oven is ook mogelijk.
* Bak je in een normale oven zonder steen? Dan is het handig om de bodem met saus even 3-4 minuten voor te bakken om deze daarna af te bakken met de overige ingrediënten.
© 2024 www.deegh.nl - Powered by Shoppagina.nl