Heb je een Pizzarette of wil je een pizza kinderfeestje organiseren, probeer eens onze pizzabollen mini! Met deze mini pizzadeegbollen maak je pizzas van ongeveer 10 centimeter. Je kan deze prima in een gewone oven bakken, maar ook begruiken op een pizzarette.
Het is erg leuk om de kinderen de pizzabolletjes zelf te laten vormen tot bodem en deze te laten beleggen. Leg de pizzabodem voordat de saus erop gaat dan wel op bakpapier anders zijn ze later niet te hanteren. Als je in een gewone oven bakt, let dan op de temperatuur zodat het bakpapier niet verbrand.
En pizzarette wordt niet heel erg heet zodat het bakken best wat lang kan zijn. Je zou eventueel de bodems voor kunnen bakken in een gewone oven als het om wat jongere kinderen gaat.
Wij gebruiken ongeraffineerd Himalaya zout voor ons deeg.
Aantal: 20 stuks pizzabollen mini, van ± 60 gram per stuk
Bewaren: Maximaal 6 maanden in de diepvries bewaren.
- Laat de deegbolletjes in 4-6 uur afgedekt ontdooien
- Verwarm de oven 30 minuten voor (zo heet mogelijk)
- Verwarm ook een bakplaat of pizzasteen mee
- Bedek de bolletjes geheel met bloem zodat ze net meer plakken
- Maak de bolletjes met je handen plat
- Laat de bolletjes 5 min. rusten als deze nog wat krimpen
- Hou de rand wat dikker en voorkom gaten
- Leg de bodem op een pizzaschieter of bakpapier
- Zorg dat het beleggen niet te lang duurt, het deeg gaat anders plakken
- Hoe dunner de bodem, hoe sneller deze gaar is
- Bak tot de gewenste knapperigheid
Bakken:
- Leg de pizza op de hete bakplaat of pizzasteen
- Laat zo min mogelijk warmte ontsnappen
- Plaats de pizza hoog in de oven en zet ook de grill aan
- Bak de pizza tot hij mooi bruin kleurt
- Baktijd: ± 8 minuten op 250 °C. Verder: hoe heter hoe korter
Eet smakelijk
Bekijk hier een korte video voor het maken van een overheerlijke pizzabodem!
© 2024 www.deegh.nl - Powered by Shoppagina.nl