Het lekkerste deeg voor een glutenvrije pizza. Er is steeds meer vraag naar glutenvrije producten. En zo kregen wij ook in de afgelopen maanden regelmatig de vraag naar glutenvrij pizzadeeg. En we hebben nu een heerlijke meelmix gevonden waar een mooie pizzabodem van te maken is!
Het meel is een mix van rijst- en aardappelzetmeel, rijst- en sojameel, suiker, verdikkingsmiddelen en voedingsvezels. Deze volledig natuurlijke ingrediënten zijn ook van nature glutenvrij en de combinatie is zorgvuldig gemaakt om de beste kwaliteit pizzadeeg te produceren. Dat deeg hebben wij al voor je gemaakt en na het maken van de deegbollen vers ingevroren.
Wij gebruiken ongeraffineerd Himalaya zout voor ons deeg.
Aantal: 2 stuks glutenvrije pizza, 220 gram
Bewaren: Maximaal 6 maanden in de diepvries bewaren.
Ontdooien: De deegbollen los van elkaar 12-24 uur voor gebruik ontdooien in de koeling, of dezelfde dag rond de middag direct op het aanrecht, en voor gebruik op kamertemperatuur laten komen. Dek ze met wat folie af zodat ze niet uitdrogen!
Bereiding: Maak van de deegbol met je handen of een deegroller voorzichtig een bodem. Gebruik wat olijfolie om het plakken aan je handen en de ondergrond te voorkomen. Leg de bodem op bakpapier of pizzaschep, zodat je hem zo min mogelijk hoeft aan te raken. Laat de rand wat dikker. Het is bewerkelijk deeg dus doe voorzichtig. Als er een gat in komt probeer deze dan weer wat dicht te krijgen.
Beleg de bodem nu met verse tomatensaus en overige ingrediënten.
Bakadvies voor pizza: Een pizza bak je het liefst zo heet en kort mogelijk! In een normale oven dus op de maximale stand (liefst met voorverwarmde pizzasteen). Een pizzaoven, BBQ, Kamado of houtoven mag wel 300 graden worden!
Bak de pizza tot hij mooi bruin is!
---.
Eventueel huur van een pizza oven is ook mogelijk.
* Bak je in een normale oven zonder steen? Dan is het handig om de bodem met saus even 3-4 minuten voor te bakken om deze daarna af te bakken met de overige ingrediënten.
© 2024 www.deegh.nl - Powered by Shoppagina.nl