Volkoren pizzadeegbollen, een vezelrijke variant op de standaard pizzadeegbollen. Het volkoren pizzameel is geproduceerd volgens traditionele methode, van het hele malen van de hele tarwekorrel. Rijk aan kiem en vezels en het geeft een heerlijke geur tijdens het bakken!
De deegbollen zijn ook te gebruiken voor producten zoals plaatpizza, flammkuchen, of andere broodvarianten.
Wij gebruiken ongeraffineerd Himalaya zout en een klein beetje olijfolie voor ons deeg.
Dit product bevat 90% volkoren meel en 10% Italiaanse bloem.
Aantal: 6 stuks, 220 gram
Bewaren: Maximaal 6 maanden in de diepvries bewaren.
Ontdooien: De deegbollen los van elkaar 12-24 uur voor gebruik ontdooien in de koeling, of dezelfde dag rond de middag direct op het aanrecht, en voor gebruik op kamertemperatuur laten komen. Dek ze met wat folie af zodat ze niet uitdrogen!
Bereiding: Maak dan met je handen de bol vanuit het midden plat. Zorg dat er een dikkere rand van 1,5 cm overblijft voor een mooie korst.
Bekijk hier een korte video voor het maken van een overheerlijke pizzabodem!
Om de pizza bodem straks eenvoudig in de oven of op de pizzasteen te kunnen plaatsen is het handig om deze nu op een pizzaschieter of bakpapier te leggen.
Beleg de bodem nu met verse tomatensaus* en overige ingrediënten.
Bakadvies voor pizza: Een pizza bak je het liefst zo heet en kort mogelijk! In een normale oven dus op de maximale stand (liefst met voorverwarmde pizzasteen). Een pizzaoven, BBQ, Kamado of houtoven mag wel 400 graden worden!
Bak de pizza tot hij mooi bruin is!
---
Wil je pizza deegbollen voor een kinderfeestje of een groter evenement bestellen en heb je daarvoor wat grotere aantallen nodig, neem dan contact met ons op. De levertijd hiervoor is meestal maar 1 week.
Eventueel huur van een pizza oven is ook mogelijk.
* Bak je in een normale oven zonder steen? Dan is het handig om de bodem met saus even 3-4 minuten voor te bakken om deze daarna af te bakken met de overige ingrediënten.
© 2024 www.deegh.nl - Powered by Shoppagina.nl